2019-06-20 10:39:05• hírek • Nagy Tímea

Hiányzásokkal ugyan, de tovább folytatódik az országos szintű felmérők sora

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Kedden reggel kezdődtek a vizsgák a nyolcadikosok számára, a jelenléti ív már akkor is foghíjasnak bizonyult. Megyénkben továbbra is több százra rúg a hiányzók száma.

Az oktatási minisztérium szerint Románia-szerte összesen 154 956, Szatmár megyében pedig 2641 végzős ült asztalhoz kedden reggel, s látott hozzá a román nyelvi képességfelmérő vizsgához.

 

Az első napon a tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a megyében kialakított 20 vizsgaközpont egyikéből sem jelentettek szabálysértéseket vagy egyéb jellegű problémákat. A második, csütörtöki megmérettetés a matematikai képességet vette górcső alá. A Szatmár megyei 2641 beiratkozottból 2242 diák jelent meg a kijelölt helyen és időben. Június 20-án sem történt atrocitás a számonkérésen.

 

Az országos szintű felmérés június 21-én az anyanyelvi vizsgával folytatódik. Az első eredmények kifüggesztésére június 25-én kerül sor, a végleges eredmények azonban csak 29-én érkeznek meg, a benyújtott óvások elbírálás után.

 

A felmérő minden egyes nap reggel kilenckor kezdődik, a tanulók legkésőbb 8 óra 30 percig elfoglalják a számukra kijelölt helyeket. A nebulók csak és kizárólag személyazonossági igazolvánnyal és kékkel író tollal vagy golyóstollal ülhetnek le a padokhoz. A matematika tárgy esetében ceruzát és egyéb eszközöket is használhatnak a rajzok elkészítéséhez. Táskát, hátizsákot, könyveket, szótárakat, jegyzeteket tilos bevinni az osztályterembe, mint ahogy a telefont vagy a táblagépet is tiltólistára tették.

 

A képességfelmérőn szerzett jegyek átlaga 80 százalékos arányban számít bele a felvételi jegyébe, a fennmaradó 20 százalékot az 5-8. osztály tanulmányi átlaga adja – közölte korábban az Agerpres hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: